Aparat BiPAP

  1. Acasa
  2. Magazin
  3. Aparat Apnee
  4. Aparat BiPAP

Interesat de inchirierea unui aparat pentru apnee Bi-Level sau aparat BiPAP? Apasa aici pentru a consulta oferta completa MedAir.

Un aparat BiPAP (BiLevel Positive Airway Pressure) este un tip de dispozitiv medical care este utilizat pentru tratarea apneei in somn, precum si a altor afectiuni respiratorii, cum ar fi boala pulmonara obstructiva cronica (BPOC).

Aparatele BiPAP functioneaza prin furnizarea a doua niveluri de presiune a aerului, unul pentru inhalare si o presiune mai scazuta pentru expirare, ceea ce face ca persoana sa respire mai usor impotriva presiunii. Acesta este diferit de un aparat CPAP care furnizeaza un singur nivel constant de presiune a aerului.

Un aparat BiPAP poate fi recomandat persoanelor care au dificultati de respiratie impotriva presiunii constante furnizate de un aparat CPAP sau pentru persoanele care au apnee centrala in somn, care este o forma mai putin obisnuita de apnee in somn care implica faptul ca creierul nu trimite semnalele adecvate muschilor care controleaza respiratia.

Presiunea mai mare in timpul inhalarii se numeste presiunea inspiratorie pozitiva a cailor respiratorii (IPAP), iar presiunea mai mica in timpul expiratiei se numeste presiunea expiratorie pozitiva a cailor respiratorii (EPAP). Diferenta dintre aceste doua presiuni se numeste suport de presiune, care ajuta la reducerea efortului respirator si usureaza expirarea pacientului.

La fel ca un aparat CPAP, un aparat BiPAP implica de obicei purtarea unei masti peste nas sau gura, sau ambele, in timpul somnului. Aparatele BiPAP sunt disponibile in diferite modele si dimensiuni si pot include caracteristici suplimentare, cum ar fi umidificatoare incalzite, pentru a adauga umiditate aerului si pentru a-l face mai confortabil de respirat. Setarile de pe un aparat BiPAP sunt de ajustate de un profesionist din domeniul sanatatii, in functie de nevoile pacientului.
Meniu