1. Acasa
  2. Ghiduri
  3. Sfaturi pentru acomodarea la viața cu un aparat CPAP

Sfaturi pentru acomodarea la viața cu un aparat CPAP

Categorii: Ghiduri, Informatii generale

Folosirea pentru prima dată a unui aparat CPAP sau a măștii nazale poate perturba confortul pacienților cu probleme respiratorii. Una dintre cauze este însăși introducerea unei rutine noi în viața de zi cu zi a pacienților. Din fericire, însă, pacienții pot experimenta și o latură pozitivă a acestei rutine mulțumită aparatelor CPAP disponibile în magazinul MedAir.ro, fiabile și create în acord cu nevoile pacienților.

Astfel, în ciuda noii rutine la care sunt expuși, datorită tehnologiilor avansate de astăzi aplicate în medicină, pacienții se pot simți extrem de confortabili în timp ce se bucură de terapia necesară cu ajutorul unui aparat CPAP. Odată ce ați depășit primele câteva sesiuni de terapie, veți recunoaște că aceasta este foarte utilă în lupta cu apneea în somn și puteți vedea în scurt timp rezultatele utilizării unui astfel de dispozitiv.


Cuprins articol:


Mai jos găsiți câteva sfaturi practice menite să vă ușureze acomodarea la noua rutină de utilizare a unui aparat CPAP.

Rezolvarea problemei gurii uscate

Din fericire, majoritatea aparatelor CPAP moderne vin la pachet cu un umidificator încorporat. Acest umidificator ajută la livrarea către mască a aerului umed. În acest fel, nu veți mai experimenta problema gurii uscate sau a nasului uscat. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți umidificatorul cu apă distilată și apoi să folosiți aparatul CPAP la fel cum o faceți de obicei. Aparatul va furniza aer la cele mai confortabile temperaturi, iar aerul va fi umed, astfel încât iritațiile și uscăciunea să fie prevenite cu succes. Căutați un dispozitiv CPAP cu un sistem de umidificare în cazul în care vă confruntați cu astfel de probleme.

Aparat CPAP zgomotos – somn deranjant

Într-adevăr, dacă trebuie să dormi toată noaptea cu un aparat CPAP zgomotos, este aproape imposibil să te trezești odihnit dimineața. Verificați cu atenție dispozitivul pentru eventualele blocaje care pot apărea și sunt răspunzătoare de funcționarea zgomotoasă a aparatului. Dacă, totuși, zgomotul persistă, poate că este timpul pentru un upgrade, respectiv să cumpărați un aparat CPAP care este mai silențios și mai eficient în acest sens. Filtrul de aer al dispozitivului trebuie să fie curat, deoarece un filtru murdar poate fi cauza unei funcționări zgomotoase. Gama Philips Respironics vă pune la dispoziție numeroase modele de aparate CPAP ultra-silențioase.

Integrează aparatul CPAP în rutina zilnică

Acesta este un sfat extrem de important care vă va ajuta să vă acomodați cu rutina zilnică de utilizare a unui dispozitiv CPAP. Asigurați-vă că utilizați dispozitivul CPAP în fiecare seară și chiar în timpul scurtelor reprize de somn din timpul zilei. Acest lucru vă va ajuta să vă acomodați cu terapia și vă va permite să testați ce caracteristici funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră. Vă simțiți mai bine atunci când folosiți un umidificator sau nu întotdeauna aveți nevoie de el? Mai ales în perioada de început a terapiei, utilizați aparatul cât mai des posibil. Veți observa că, de fiecare dată când utilizați dispozitivul CPAP, vă simțiți mai încrezători și mai conformi cu noua terapie.

Iritații ale pielii, răni de presiune și scurgeri

O mască necorespunzătoare poate provoca iritații ale pielii și erupții cutanate, răni de presiune și, de asemenea, scurgeri. Puteți evita toate aceste trei probleme acordând cu adevărat atenție modului în care este montată masca nazală. În fiecare zi, faceți mici ajustări pentru a găsi acea potrivire perfectă. Este recomandat să faceți anumite reglaje în fața unei oglinzi, să vedeți cum funcționează reglarea în timpul terapiei și să continuați cu mai multe ajustări până când găsiți potrivirea perfectă. Când masca nu se potrivește bine, nu primiți presiunea necesară în plămâni. O mască necorespunzătoare poate, de asemenea, să sufle puțin aer spre zona ochilor și acest lucru vă accelerează și mai mult disconfortul.

Alegeți un aparat CPAP potrivit pentru deplasări

Contextul pandemic ne ține pe loc din a mai călători oriunde ne dorim, dar asta nu înseamnă că nu ne putem deplasa chiar și pe teritoriul țării. Dacă obișnuiți să călătoriți, ar trebui să știți că gama Philips Respironics dispune de numeroase aparate CPAP portabile de dimensiuni mici. Un astfel de dispozitiv CPAP vă va permite să vă bucurați de cea mai bună experiență terapeutică oriunde vă aflați. Aceste aparate CPAP sunt extrem de compacte, cu un design elegant non-medical și sunt extrem de ușor de utilizat. Adesea, pacienții optează pentru două variante de echipamente CPAP – unul pentru uz casnic și unul pentru călătorii sau deplasări, precum modelul Philips Respironics DreamStation Go Auto.

Alegeți masca nazală ce vă oferă un confort deplin

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă pacienții este o mască inconfortabilă. Dacă masca vă creează un disconfort la nivelul pielii sau dacă vă face să simțiți senzația de claustrofobie, va fi extrem de dificil sa vă acomodați cu ea. Acesta este motivul pentru care ar trebui să alegeți o mască CPAP confortabilă și una care să vă permită un câmp vizual neobstrucționat. În acest fel, senzația de claustrofobie va dispărea și astfel vă veți obișnui cu terapia mult mai ușor. Philips Respironics este unul dintre liderii de piață în proiectarea unora dintre cele mai intuitive, minimaliste și extrem de eficiente măști nazale.

Dificultăți de adormire împotriva presiunilor ridicate

Mulți pacienți necesită setări de presiune mai mari pentru a obține o terapie eficientă. În astfel de cazuri, utilizarea funcției Ramp pe aparatul CPAP poate fi extrem de utilă. Când Ramp Time este activat, aparatul va începe să ofere presiuni mai mici în primele 30 sau 45 de minute, doar pentru a putea dormi confortabil. Când timpul expiră, aparatul va crește treptat presiunea aerului la nivelurile prescrise, astfel încât să vă puteți bucura de o terapie extrem de eficientă. Ramp este o caracteristică extrem de utilă pentru pacienții cărora le este greu să tolereze presiuni mai mari în faza inițială a tratamentului sau pentru cei care pur și simplu nu pot adormi tolerând presiuni mai mari.

Sperăm că toate aceste sfaturi vă vor ajuta să vă bucurați de un somn mai odihnitor și de terapia necesară. La început ar putea fi dificil să vă adaptați la purtarea unei măști și la auzul unui zgomot constant generat de dispozitivul CPAP utilizat, dar în timp vă veți obișnui cu ambele. Piața abundă în accesorii care vă vor ajuta să experimentați acomodarea la dispozitivele CPAP într-un mod cât mai confortabil.

Fiți la curent cu noutățile de pe piața dispozitivelor de oxigenoterapie și încercați să faceți upgrade de fiecare dată când vă puteți permite. De multe ori, simplul fapt că vă schimbați masca poate fi un prim pas către un confort sporit. Trebuie doar să căutați și pe Medair.ro veți găsi cu siguranță o mască ce vi se va potrivi mai bine, confortabilă, mai silențioasă și care să vă ofere un câmp vizual mai bun.

Cu o schimbare simplă, puteți exclude atât de multe detalii deranjante atunci când vine vorba de terapia CPAP. Implementați aceste sfaturi pentru a vă bucura de o terapie cu adevărat confortabilă și eficientă!

Notă: Acest articol are doar scop informativ și nu trebuie să înlocuiască sfatul medicului. Dacă aveți semne sau simptome care necesită o opinie medicală, vă recomandăm să apelați la un cadru specializat.

NEVOIE DE UN DISPOZITIV MEDICAL?

Respira usurat, noi avem solutia! Dispozitive medicale respiratorii, disponibile spre inchiriere.

Articole Recente:

Meniu